Har du svårt med att sätta igång dig själv nu när du äntligen har fått ditt multigym? Det står där inne i det specialrum snyggt och väntar på att du ska börja använda maskinen. Här får du lite motivationstips.

  • Köp dig nya träningskläder och lägg hellre pengar på det du vill ha än att bara köpa det som är billigt. Det ska vara skönt att röra sig i träningskläder och du ska kunna svettas utan att kläderna ska bli dyvåta. Därför, välj noga ut kläder som du gillar för att du ska träna i ditt fina multigym.
  • Skaffa dig kunskaper! Köp en bok om styrketräning och läsa vad det gör för din kropp, vilka muskler tränar du i när du gör din övningar i styrketräning. Det finns mängder av böcker och tidningar du kan köpa.
  • Sätt upp dina mål! Ska du träna för att få bort slappa otränade lår, eller ska du träna för att få en starkare rygg? Kanske du vill få en välformad kropp? Ja, att sätta upp ditt mål gör att du lättare kommer igång med din träning.
  • Strunta i hur du ser ut när du tränar, du tränar för att nå ditt mål och inte för att se snygg ut när du tränar eller hur?
  • Våga ta tyngre vikter när du har tränat ett tag, höj stegvis och utmana dig själv. Resultaten kommer att visa sig snabbare om du utmanar dig själv lite.
  • I kombination av din nu styrketräning ska du variera din träning med att konditions träna också. Har du inte en crosstrainer, motionscykel eller ett löpband så kan du ta promenader och då är det absolut att rekommendera att gå ut din en timmes promenad på morgonen innan du går till jobbet. Det är absolut den bästa förbränningen du kan göra och det tillsammans med styrketräning är det ultimata. Lovar dig att resultaten kommer snabbt.

Självklart har kosten en stor betydelse för hur snabbt du får muskler. Du ska äta ofta men mindre portioner och skippa gärna socker och vitt mjöl. Socker gör absolut ingen nytta över huvud taget. Vill du vara riktigt noga med vad du äter och vill få det bästa resultatet ska du kolla med en kostrådgivare och få en kostrådgivning.

Lycka till!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *