Åsikter om löpband

Det finns olika åsikter om vad man tycker med löpband. En del tycker att det är mycket skönare att köra löpning ute i naturen på grund av att man helt enkelt inte tycker att det är trist om det regnar eller är när det kanske är snöstorm. Eller så har också sköna löpar banor omkring sig med natur osv och kanske inte bor mitt inne i city.

Löpbandet är mycket bra som ett komplement om man tycker att vädret inte tillåter att springa/jogga ute. Dessutom kan du köra ditt träningspass precis när du vill!

Mer som är enklare att med löparband är intervaller. Vrider du upp hastigheten har du inte mycket mer att välja på än att köra på och öka tempot. När du är ute och springer på ett plant ställe så kan det vara lite mer motigt att öka på tempot, du har ingen som pushar dig på samma sätt. Med löpbandet har du din egen tränare som du kan bestämma lite över och visst låter det som ett perfekt träningspass!

Välj och vraka bland alla våra kvalitativa löpband på Trimdax! För dig som träningsfantast har vi massor av bra maskiner att välja mellan.

Bästa tiden att träna

Träna med ditt löpband på morgonen innan frukost för bästa resultat. Har du ditt löpband hemma så finns det inga hinder med att träna på morgonen eller hur? Du kan inte skylla på att det är för kallt eller att det regnar ute. Hur mycket smidigare och enklare kan det egentligen bli?
Är du lite trött och seg så är det helt perfekt att ställa sig på löpbandet en stund för att riva start på energin på ett positivt sätt. Tänk dig att sätta dig i soffan med ett mycket gott samvete samtidigt som du känner den brusande känslan i kroppen för att du har rivit igång din sovande kropp ordentligt.
Med ett löpband kan du enkelt justera din muskelträning på de olika inställningar man kan göra vid justeringar på olika lutningar och samtidigt ha stenkoll på din kaloriförbrukning. Ett löpband är perfekt för dig som vill ha ditt träningscenter hemma i din bostad. Så tveka inte investera i ett din egen personliga tränare som du kan bestämma över, du kommer absolut inte att ångra dig.

Löpbandets fördelar

Vad bränner flest kalorier
Använd de program och inställningsmöjligheter som ditt löpband erbjuder för att maximera effekten av din träning.

De flesta människor vill vara säkra på att de får mesta möjliga valuta för varje minut de kör konditionsträning, så det är viktigt att veta den relativa effektiviteten för varje maskin. De tre mest använda och tillgängliga konditionsmaskinerna är löpbandet, crosstrainern och cykeln. Alla dessa maskiner har potential att bränna mängder av kalorier, men effektiviteten är direkt relaterad till din intensitetsnivå.
Ställ in bandet och variera löpandet.

Löpbandet är förmodligen den minst förlåtande av cardio-maskinerna eftersom du när du ställt in hastighet och lutning, är tvungen att hänga med bandet. Detta är bra för kaloriförbränningen eftersom det tvingar dig att bibehålla en viss intensitet. Försök att alltid ha en lutning på åtminstone 1-2 procent för att öka kaloriförbrukningen och variera mellan olika program, inklusive kullar och intervaller, för att undvika att förbränningen planar ut.
Tips för att maximera förbränningen.

Ett bra sätt att övervaka din intensitetsnivå när du använder valfri konditionsmaskin är att bära en pulsmätare eller använda maskinens inbyggda. De flesta maskiner har skärmar som visar en uppskattad kaloriförbrukning och de hjälper dig att vara medveten om dina intensitetsnivåer. Många kan programmeras att pipa när du går under en viss pulszon. Ett annat effektivt sätt att hålla din kaloriförbränning maximerad är att konsekvent variera träningen du utför. Om du använder samma maskiner och kör samma pass varje gång, kommer din kropp att anpassa sig och du bränner färre kalorier, för att så småningom riskera att stanna i utveckling.
Beräknad kaloriförbränning.

Löpband, crosstrainer och cykel ger alla bra kaloriförbrännande träning, men den som kommer att ge dig högst förbränning är den du är mest benägen att använda med hög intensitet. Välj alltså den maskin du trivs bäst med att jobba hårt på inte den där du kan spendera en halvtimme utan att anstränga dig.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *