Det är väl inte riktigt så enkelt men nästan. Träna – inte bara fysiskt utan även mentalt, på allt som kan bli bättre runtomkring. Ja, det gör det mesta bättre för mig. Men ibland orkar man bara inte. Och det kan skrivas hur mycket som helst, böcker, bloggar, tidningar, pigga citat – vad spelar det för roll om orken verkligen inte är på plats.

När krocken då kommer – mellan att veta vad som får en att må bra, och känslan av att inte orka göra det där som får en att må bra – ja, i min värld finns då inga måsten. Vuxen människa – man gör ju som man vill, och får sedan ta konsekvenserna av det.

Så nu, med en hamburgertallrik i kroppen, en löparrunda avklarad i minusgrader, varm choklad här framför datorn vid köksbordet – då får jag i vart fall säga att det blev ännu en dag fylld av val – en del ”bra” för kroppen, en del ”mindre bra” – en del som jag mått bra av och en del som fått mig att må mindre bra. Det är livet i min värld just nu.

Jobb, plugg, socialt liv, relationer, träning, nöjen, vila och sömn, mat och dryck, ekonomi och välmående – vad kattsen – se till att vara snäll mot sig själv och ta en break också.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *