Motionscykel är mycket skonsam för alla dina leder och visa kaloriförbränningen, puls och hastighet. Det gör att man kan reglerar motståndet så att din träning kan anpassas till just dig. Några positiva saker är följande:

Lyssna på din favoritmusik samtidigt som du cyklar i lugn och ro
Kika på tv, varför inte din favoritserie. Det är ju superbra då du tränar samtidigt istället för att sitta ner och känna att du blir mer och mer otränad och ha dåligt samvete hela tiden.
Du kan träna när du vill och flytta din cykel till ett annat rum. En motionscykel är inte tung och du slipper att åka iväg efter jobbet. Du har din träning hemma!
En motionscykel passar alla åldrar, ung som gammal
Cykling belastar inte dina knän på samma sätt som det gör när du kör löpning. Har du dessutom övervikt och vill gå ner i vikt är det ett mycket bra val att börja med motionscykel.
Du förbättrar din kondition avsevärt och din syreupptagning blir mycket bättre
Du minskar risken med åderförkalkning och ditt hjärta blir starkare
Du får snygga benmuskler, bak och fram muskler

Ska du hitta en nackdel så är den enda att du sitter upprätt och behöver stretcha ordentligt men det behöver du alltid göra när du tränar.

Att köra motionscykel är den perfekta träningsformen att komma i form med. Så har du en motionscykel hemma så kommer du att få en välmående familj.

Muskler du använder med din cykling är dom stora muskelgrupperna som lårets framsida och sätesmusklerna. Eftersom muskler kräver mycket energi och lårmuskeln är en stor muskel så är cykling en väldigt bra motionsform för förbränningen. Alltså är cykling en mycket bra motionsform på många olika sätt och att ha det hemma gör det enkelt att vara sund. Det finns också olika varianter att ha, som lätt, hård och max. Kolla med familjen vilka det är som vill träna och hur många ni ska vara på er motionscykel. Kanske det är lika bra med en gång att köpa en som kan vara för alla i hela familjen.

Lycka till mer din ditt val av träning med motionscykel!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *